dimecres, 2 de gener del 2019

Alguns flims que s'han quedat




Amb la dèria de les llistes que ens agafa per aquestes dates, he volgut fer-ne una de pel·lícules que he vist al cine, però en comptes de llistar-les totes, volia parlar-vos de les que més m'han agradat i tocat:

El fotógrafo de Mauthausen, de Mar Targarona. Aquesta em va tocar molt. La història de Francesc Boix i la seva gesta enmig de l'horror em va tocar tant que de seguida vaig enllaçar amb Si això és un home, de Primo Levi, que el tenia per casa sense llegir. I Primo Levi diu: "Els personatges d'aquestes pàgines no són homes. La seva humanitat està enterrada, o ells mateixos l'han enterrada, sota l'ofensa soferta o inflingida als altres. Els SS malvats i estúpids, els Kapos, els polítics, els criminals, els prominents grans i petis, fins a arribar als Häftlinge indiferenciats i esclaus, tots els graus de la folla jerarquia volguda pels alemanys estan paradoxalment emparentats ens una unitària desolació interna.
      Però Lorenzo era un home; la seva humanitat era pura i incontaminada, ell era fora d'aquest món de negació. Gràcies a Lorenzo no vaig oblidar que jo mateix era un home."

Tully, de Jason Reitman. Una Charlize Theron mare de família absolutament desbordada rep l'ajuda d'una jove mainadera, y hasta ahí puedo leer, s'ha de veure. La Theron està esplèndida.

En Ralph destrueix internet, de Rich Moore i Phil Johnston. Al XeXu, que li agrada l'animació, aquesta li agradarà, perquè jo no hi anava gens convençuda i mira, vam passar una molt bona estona amb la Sara (que diu que últimament la faig anar a veure cine d'adults). El millor, per a mi, l'autoparòdia de les princeses Disney. Genial.

Bohemian Rhapsody, de Bryan Singer. Encara que els molt melòmans del pop i del rock hi posin pegues (no prou fidel, edulcorat, etc.) a mi em va semblar un bon biopic amb què pots gaudir si t'agrada la música de Queen. I com que la música de Queen agrada molt, tot un fenomen, tu! Per cert, que curiós que la crítica músical els tractés tan malament al principi, no?

Lou Andreas-Salomé, de Cordula Kablitz-Post. Potser no és una gran pel·li, però em va encantar veure en pantalla la Lou, Rilke i Nietzsche. Es veu que la Lou era una dona molt intel·ligent i lliure que fascinava els intel·lectuals de l'època. No sé si per això va donar carbasses a Nietzsche (segur que no era un home gens fàcil!). Va escriure sobre ell, sobre psicoanàlisi... segur que val la pena conèixer-la més.

I més pel·lis que s'han quedat i que es quedaran aquest 2019!! Molt bona anyada tingueu!!

13 comentaris:

  1. Veig que tots feu llistes de llibres de pelis, jo d'aquestes que dius no n'he vist cap, perquè jo miro si en fan alguna de bonica a la tele, és allò de sofà i manteta...
    Petonets, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També en fan de boniques a la tele, però jo tendeixo a clapar-me, hehe.
      Doncs fes llistes d'altres coses, M. Roser, de paraules boniques? ;)
      Petonets

      Elimina
  2. De les que cites em va agradar molt Bohemian Rapsodhy. És que tinc el disc en vinil des de l'any 1977 i encara l'escolto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahh, això del vinil és bonic, xavier! La primera caset que em vaig comprar -tenia uns 14 anys- era de Queen. A casa hem fet un revival important i la Sara s'hi ha enganxat, també. Hi ha un documental al youtube sobre Queen que està molt bé, en dues parts d'una hora cadascuna.

      Elimina
    2. Days of our lives

      https://youtu.be/858V8UELuYQ

      Elimina
  3. M'avergonyeix dir que no he vist cap d'aquestes pel·lis, però pots comptar que quan em posin la nova de Ralph en alguna plataforma digital, me la miraré, i tant! També m'encurioseix la nova de Spiderman que també és d'animació. I una altra que té plaça reservada a la meva llista de 2019 és la de Bohemian Rhapsody, és clar. Però és que al cinema hi anem molt poc, per falta de temps i perquè ens ha d'atreure molt una pel·lícula perquè vulguem pagar el que val l'entrada...

    ResponElimina
  4. Eiii, XeXu, doncs potser us atrauran Frozen 2 i sobretot Toy Story 4, no?? Jo soc fan de les dues (també he hagut de veure penyassos animats, però hi ha vertaderes perles, com Coco, per cert). Naniiit!

    ResponElimina
  5. No n’he vist cap, no se perquè mires pelis que jo no he vist, ets un mica desconsiderada :P

    ResponElimina
  6. Tens raó, Pons, passa'm la llista del que veuràs enguany asap!

    ResponElimina
  7. Do you understand there is a 12 word phrase you can say to your partner... that will trigger intense emotions of love and instinctual attraction to you buried within his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, please and protect you with his entire heart...

    12 Words Who Trigger A Man's Love Impulse

    This impulse is so hardwired into a man's genetics that it will drive him to try better than ever before to love and admire you.

    Matter of fact, fueling this powerful impulse is so mandatory to achieving the best possible relationship with your man that the second you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll soon notice him expose his heart and soul to you in a way he haven't experienced before and he'll see you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly fascinated him.

    ResponElimina