dijous, 29 de març del 2012

Manifestació!


M'agradaria que fos una manifestació del 99% de la població. Potser no hi arribarem, però ha de ser massiva.

Fins ara!!

22 comentaris:

  1. No ha estat la del 99% xò a mi m'ha sorprés molt gratament. Erem moltíssima gent.
    Espero que no estiguessiu per pl. catalunya, tot plegat ha estat ben trist!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que hi havia molta gent. Més a prop de les 800.000 dels sindicats que de les 80.000 de la Guàrdia Urbana (esclar que jo també tinc el comptador esbiaixat). De fet ni la meva família érem el 99% (al final la Sara i el Joan s'han quedat a casa).
      No hem arribat a la Plaça Catalunya, però hem marxat per Plaça Urquinaona i hi havia uns quants contenidors cremant i la policía. Sí que és trist.

      Elimina
  2. Encara hi.ha.lhelicopter i al.fons es.veuen.les llums de la.policia
    els turistes fugen espantats del centre

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la crònica en directe, espero que a hores d'ara ja s'hagi calmat la cosa...

      Elimina
    2. l'anonim es meu que des de l'smartphone no em sortia el nom...vaja marro hi havia ahir...

      Elimina
    3. Doncs gràcies, Aris! Ja veig que vas estar fins tard... Va ser un desastre aquest final de manifestació (bé, aldarulls i contenidors cremant hi va haver durant tot el dia...). No sé quin percentatge d'ideologia antisistema i quin de pura delinqüència hi ha en els violents, em sembla que guanya la delinqüència, perquè si no, no s'entén.

      Elimina
  3. Hi havia molta gent. Després d'estar una bona estona pel mig de la mani, que amb prou feines avançava, m'he impacientat i m'he escolat pels carrers laterals i he anat a petar a Pl. Catalunya. Com estar en el lloc inoportú en el moment inoportú, o viceversa. De lluny he vist que cremaven coses davant El Corte Inglés. Al cap de res tothom corria per les càrregues policials (que jo la veritat és que ni he arribat a veure, qualsevol mira enrera!), inclosos el 99% que no havíem fet res més que estar-se per allà, és clar. Bé, he acabat fent una mica d'exercici improvisat. Potser tampoc calia córrer (però el pànic s'encomana), i ara ja sé què se sent amb una experiència d'aquesta mena, i no és agradable. Espero que vosaltres no! Salutacions!

    ResponElimina
  4. M'estava clavant amb els antisistema violents crema contenidors, però veig que la policia s'ha passat molt. Em sap greu que hagis hagut de córrer i que hagis passat por. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, està clar que ni tu, ni jo, ni la immensa majoria dels que ahir ens vam manifestar no compartim i rebutgem les accions vandàliques. Però el que no entenc és perquè la policia no va directament pels que fan aquestes coses (ja que pel que sembla són incapaços d'evitar-les), enlloc de dedicar-se a desallotjar amb gasos lacrimògens, bales de goma i cops de porra, d'una manera indiscriminada quan la majoria de la gent que hi ha per allà en principi només està exercint el seu dret a manifestar-se o a ocupar la via pública. Entre els uns i els altres això de manifestar-se a Barcelona acabarà semblant un esport de risc. Una pena, tot plegat.

      Elimina
    2. Òscar, suposo que la policia anava desbordada, però a mi també em sembla que haurien d'anar molt en compte amb qui utilitzen aquests mètodes, com els gasos lacrimògens, i evitar el pànic entre la gent que es manifesta pacíficament... Només de pensar que em podria haver agafat amb la Sara m'esgarrifo... Una pena, sí.

      Elimina
  5. Segons Catalunya informació d'aquest matí a les 8:00, les xifres eren menors en tots els casos: 400.000 segons els sindicats, 30.000 segons la guàrdia urbana. Com pot ser que d'ahir a avui hagin desaparegut tantes persones?

    ResponElimina
    Respostes
    1. tururururu (música d'expendient x)

      Elimina
    2. Leblansky, Aris, també podria sonar la música de La dimensió desconeguda, tiroriro tiroriro, que és on ha anat a parar la meitat de la gent de la manifestació. El País dóna la xifra de 275.000 persones. No ho sabem, però hi havia molta, molta gent...

      Elimina
  6. Jo vaig fer vaga i també vaig anar a la mani....realment hi havia una gentada....ara s'han quedat només amb el grapat de brètols que van escampar el desori arreu ....quan era jove també passava al final de les manis apareixien un grup que es dedicava a fer destrosses...així la policia podia dispersar-nos amb total impunitat i a cops de porra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, Elfree, potser ens vam creuar a la manifestació :)
      Jo encara no tinc clar si la policia són uns malparits que casquen expressament a qui no han de cascar, com el que tu dius, o si quan passa això és per error, que no poden distingir els pacífics dels violents... Vull creure que és la segona opció, però potser és ingenu (actuacions com les de la plaça Catalunya amb els indignats reforçarien la primera teoria). No ho sé, l'important és que 400.000 persones (per agafar una xifra) vam sortir al carrer contra una reforma laboral injusta i contraproduent.

      Elimina
  7. per cert ara són dos quarts de deu de la nit i no pas les 12 i escaig quina hora tens?

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que quan vaig posar l'opció dels comentaris incrustats, el rellotge aquest es va tornar una mica locu. Hauré de mirar-m'ho un altre cop. Bona nit, Elfree!!

      Elimina
  8. Jo també hi vaig ser. No sé quants deuríem ser, però molts. Segur que molst més dels que diu el tonto violent del Puig, que em va obligar a marxar corrents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lluís, lamento que haguessis de córrer per culpa del sistema i de l'antisistema.... No hi hauria una altra opció?

      Elimina
  9. Jo vaig estar a Tarragona. Hi havia molta gent també, i no va ser tan escalfada com la de Barcelona. M'indignen els violents i m'indignen els que s'hi escuden en ells per noe scoltar els arguments de la majoria pacífica.

    ResponElimina
  10. M'alegro que fos pacífica i multitudinària, la manifestació de Tarragona, com havien de ser-ho totes. Compartim indignació i ara veurem si el diàleg a que diu que està disposat el govern es tradueix en alguna modificació de la llei, perquè això de retirar-la continua estant magre.... Salutacions cap a Reus, Eduard.

    ResponElimina