dimecres, 22 d’octubre del 2014

QUEDEM AL ZURICH? El partit

Una altra aportació al projecte. Les "bases", les torno a posar a baix. Come on, blogaires!!



EL PARTIT

Havien començat a fundar aquell partit feia 25 anys. Eren joves, eren progres. Havien decidit que el partit es diria PIC: Partit Independent del Carrer.

Des de llavors, s'havien vist 5 cops, els necessaris i suficients per posar-se al dia de les respectives vides. Però ara, amb tot tan polititzat, amb un Procés amb majúscula i un procés amb minúscula (el de les seves vides enfilant el capvespre), es veien forçades a acabar el que havien deixat uns quants cafès enrere.

I aquell dia, mitjançant el whatsapp, es van trobar al bell mig de Barcelona, al Zurich. Un partit independent, sí, però també independentista? Del carrer, sí, però també de les urnes? De les urnes, sí, però de les urnes no vinculants o de les urnes menys vinculants però molt simbòliques? I les esquerres, com les tenim? Són compatibles amb un nostre mòbil d'última generació? On l'hem de deixar quan fem la revolució?

I el nom? Haurem de recórrer a una empresa de "naming"? PIC i què més? PIC i PALA? molt cansat. PIC I LLIBRE? molt cultureta. PIC I POC? semblen personatges infantils.
Calla, potser podem tirar del gremi, del nostre, de l'art, de l'ART!... PICASSO: Partit Independent-ista del Carrer Alliberador de la Societat i la Sucietat (valen barbarismes) Opressora, o potser t'agrada més PICABIA: Partit Independent-ista del Carrer Alliberador de la Bellesa i l'Alegria. 

Ostres, ara no sé quin m'agrada més, va dir l'una. Es fa difícil decidir-se, va dir l'altra. Mentrestant, van arribar els dos cafès amb llet i el compte, que es podia pagar ara o després. A qui li toca pagar? va dir l'una. No ho recordo, va dir l'altra. Fem un reset? va dir l'una, avui pago jo. I decidim el nom la propera vegada, va dir l'altra.

_________________________________________________________


PROJECTE DE LLIBRE QUEDEM AL ZURICH?

Bases:

- Descripció: projecte (de moment només és una possibilitat) de publicació d'un llibre amb poemes, relats, il·lustracions, fotografies, reflexions, etc., en català, i relacionats amb el Cafè Zurich de Barcelona.
- Qui hi pot participar? blogaires.
- Com es participa? es penja un post amb el títol genèric del projecte i el títol del text/imatge en qüestió, i es pengen aquestes "Bases". Es poden presentar tantes peces com es vulgui.
- Fins quan es pot participar? fins al 20 de novembre de 2014.
- Qui selecciona? la selecció anirà a càrrec de l'editor.
- Qui ho coordina? la Sílvia Teulats (Fent Punyetes), la Montse Aloy (Cantireta), la Glòria Bosch (El que em passa pel cap), l'Helena Bonals (En cada vers que has entès) i la Gemma Barberan (Truquem al Gegant del Pi?). Som un grup obert, qui vulgui, s'hi pot afegir.
- Què passa si l'editor decideix publicar el llibre? com que és un llibre col·lectiu i no tenim massa experiència, s'aniran decidint els dubtes que sorgeixin sobre la marxa.
- Què passa si l'editor decideix no publicar el llibre? no passa res, ens ho haurem passat la mar de bé projectant-lo!



Actualització a 22/10/2014. Tenim 11 textos, i pujant!


22 comentaris:

  1. L'art sempre és més inspirador que la política... Flueix molt bé i és ironicodivertit, olé olé.

    Ah, QAZ serien unes bones sigles (Quedem al Zurich?)

    ResponElimina
  2. No si els agradaria, als artistes en qüestió, ser noms de partits polítics, eh?!
    endavant QAZ!

    ResponElimina
  3. Sembla que és un partit que li costa arrencar. Potser a les municipals de 2039 ja s'hauran posat d'acord amb el programa i es podran presentar amb alguna aspiració.

    ResponElimina
  4. Jo també sospito que no l'acabaran de fundar mai, el partit, però és una cosa que les enllaça i està bé, potser se centren massa en el nom i menys en la cosa... Gràcies per passar-te!

    ResponElimina
  5. Espero que l'acabin de fundar aviat el partit, perquè amb lo que li agrada al govern dir que no i seguir les lleis de vells documents aviat tornarà a ser il·legal formar partits polítics...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha, això seria un bon disgust, que haurien de resoldre, aquest cop, amb uns gin-tònics...

      Elimina
  6. Que s'afanyin abans que "Guanyem" o "Podem" els passin al davant.
    O que s'esperin uns anys, que la gent es desencanti i aquestes "noves" formacions, ja siguin velles i possiblement (tant de bo ens equivoquem) corruptes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Corruptes? Potser sí, les veig viatjant a l'Índia amb targetes opaques de colors ;)

      Elimina
  7. Respostes
    1. Calla, Helena, si és un conte meu reciclat... si he hagut de pagar-me drets d'autor!

      Elimina
  8. Si no tenen la puta i la ramoneta no faran res

    ResponElimina
  9. Aquest partit tan incipient, es podria dir P S N, (partit sense nom), i així no serien sospitosos de corrupció, sinó tens ni nom, ningú et pot acusar de ficar la mà a la bossa...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahh, pas mal, Roser, però PSN ja és un nom, no hi ha sortida! :)

      Elimina
  10. ja són 11 contes... per jugar un partit!

    Pregunta: com es pot seguir el rastre dels contes relacionats, a la vasta xarxa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eduard, en el post que acabo de fer hi són enllaçats, merci!

      Elimina
  11. M'agrada. Jo vull un gin tònic, per anar fent.

    :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sóc més de cubata, cantireta, però tampoc diré que no :))

      Elimina
  12. no sé per què m'has recordat als nois de Iniciativa :)

    ResponElimina
  13. Hahahah, és que jo sóc carn d'Iniciativa des de sempre (bé, últimament basculo cap a la CUP però tornaré a Iniciativa, segur :)

    ResponElimina
  14. Tot i que no sóc per aquí darrerament, crec que encara hi seré a temps per participar en aquest projecte tan divertit i també per posar-me al dia de tots els post publicats ...

    Felicitats a totes i a tots!
    Aferradetes :)

    ResponElimina
  15. Hi has de participar, Lluna, hi ets a temps, i tant! Bessets!

    ResponElimina