Avui m'ha donat pels peixos de colors... (un poc llarg, sorry)
II. El peix del mig (conte meu de fa 11 anys, inspirat en una llegenda africana):
III. The Meaning of Life, dels Monty Python, escena dels peixos, inici del film (dura 1 min.):
Això va dir un dia la Sara quan tenia 2 anys, i em va fer tanta gràcia que aquí estem, fent un blog.
2. Coses que fan que la vida tingui sentit: una carícia, estimar-se, voler estimar-se, un "mama, no te'n vagis", una traca de petons, un orgasme (o més), un "fem un cine?", jugar a seduir-se, creure que has entès alguna cosa, barallar-te i reconciliar-te amb la teva germana preferida (només en tens una), parir, una confidència amb una amiga, una nova amiga, tenir un amic, fer-se fotos, ballar, riure, inventar-se un joc, tocar-se l'ànima, que encara et renyi la teva mare amb tendresa, que encara et renyi el teu pare amb mala llet, una conversa sobre Déu-l'energia-el més enllà, enviar-se watsaps sense objectiu aparent, la música i el cine i els llibres, la dolçor sorpresa, l'abraçada inesperada.... to be continued.
Ah sí, i preguntar-se pel sentit de la vida.
3. El món és tot el que et cau.
És una variació, que pretén ser graciosa, de la primera proposició del Tractatus de Wittgenstein: "El món és tot el que s'escau". Amb el temps, li vaig trobant un sentit: els actes fallits, maldestres, potaplans (que diría el porquet), els errors, el que no pots assolir, les frustracions, el que no pots controlar, la pèrdua de la joventut, la pell flàccida (que et cau)... tot això forma part del món, encara que sovint fem veure que no. La gràcia és mirar-ho de cara, perquè, almenys, ens faci més savis.
Als peixos no se'ls pot parlar de redes, on vas a parar...Si fos l'estiu, diria que has anat a nedar i t'ha inspirat parlar de peixos!
ResponEliminaHi ha una frase que m'ha fet gràcia: " no es van morir , perquè eren molt vius", és clar que aquest vius es espavilats...
Petonets.
M. Roser, sí és el doble sentit de "vius", merciii. De fet, estava jo mirant una revista, "El estado mental", i m'he trobat amb això del DFW i apa, se m'ha desencadenat el posteig, petons!
ResponEliminaQue tot té dues cares és cert,però encara més ho és que el temps és sovint el que les fa evidents. En efecte, com bé dius i ha dit el mestre Woody Allen a bastament, és important mentre dura. I, encara, el temps les relativitza. La tragèdia esdevé comèdia, i la vanitat es ridiculitza.
ResponEliminaLa interpretació positifa, del carpe diem, potser sigui la més intel·ligent,mentre estiguem a la peixera. Però sempre amb compte! Cal no oblidar l'ensenyament dels ancians que ja han passat per on ara passem, cosa que sovint fem,em temo, com els peixos joves presumptuosos que no fan cas del vell.
Molt lúcid el teu comentari, as usual. Llegeixo en una entrevista a Lluís Llach avui a l'"Ara":
ResponElimina"És veritat que l'experiència et fa savi. Però també es veritat que et fa més covard, normalment. (...) acceptar el propi declivi, adaptar-se... La saviesa deu ser això. (...) Si no tingués la meva edat no podria fer el que faig. Trencar amb la vida anterior, anar-me'n al Senegal i començar a escriure com un boig."
En cas del Llach, sembla que l'atreviment de foradar el cel ha vingut amb la seixantena, potser perquè és conscient de l'aigua en què neda.... i que val la pena nedar i saltar, Abraçada!
Potser, en clau política, per això m'agrada trobar en Fernàndez i el Mas nedant i saltant en la mateixa direcció, l'atreviment i l'experiència es reforcen i permeten nedar millor i saltar sense estrellar-se, no?
ResponEliminaA més, als dos els agraden les metàfores, com a mi, hahaha!
ResponEliminam'encanten els contes, les paràboles, les metàfores i el gegant del pi .....estem en un moment en que per cercar els peixos ens hem de mullar i remullar el cul ......som-hi doncs !!!! que 920 ajuntaments de Catalunya que són poc més del 96% del total .....s'hagin ja mullat demostra que anem cap endavant
ResponEliminaI tant, s'està mullant molta gent, i molt diferent, això ha de ser bo, per força. Petons, Elfree!
EliminaM'ha agradat estar una estona a la teva piscifactoria. Posar a la balança la part negativa i la positiva. El risc i el conservadorisme. Al capdavall, l'important és estar sempre al costat de la justícia i la dignitat. Com van fer dissabte els nostres 96%.
ResponEliminaM'alegro que estiguis a gust a la piscifactoria... Seguirem nedant i saltant i, com més, millor!
EliminaPeixos i filosofia... no sé si és perquè és tard i torno d'un concurs de castells, però avui em semblen massa dures aquestes drogues... Et diria que sí que val la pena mentre hi som, però que hi ha realment poques coses per les que valgui la pena arriscar-ho tot. Potser per ser amfibi sí, però poques. I avui no dono per més...
ResponEliminaDroga dura i amfíbia :)
ResponEliminaPer tornar del concurs de castells, trobo que estàs prou lúcid, espero que us hagi anat molt bé... Per cert, avui el "Rar" del diari "Ara" està dedicat al Murakami, he pensat en tu, a veure si el pots pescar! Nanit!
IV Ahir vaig menjar lluç per sopar
ResponEliminaClau interpretativa: Hi havia alguna que altre espina
Clau interpretativa siempre positifa: El vaig fer amb tomàquet, all i julivert i estava ben bo ^^
Hahahaha glub glub!
EliminaAhir justament vaig llegir un relat que també parla de peixos, te'n copio el tros (és dins "De sobte truquen a la porta", d'Etgar Keret):
ResponEliminaLa professora va demanar a tothom que fes un exercici d’escriptura automàtica. «Escriviu el primer que us passi pel cap», va dir. «No penseu, limiteu-vos a escriure». L’Aviad va fer un esforç per no pensar. Li costava molt. Al seu voltant, les dones grans escrivien frenètiques. La història que va escriure era sobre un peix que nedava feliç pel mar i que es va creuar amb una bruixa que el va transformar en un home. El peix no es podia adaptar al canvi i va decidir empaitar aquella bruixa malvada perquè el tornés a convertir en peix. Com que era un peix especialment veloç i amb molta iniciativa, es va casar mentre la perseguia i fins i tot va fundar una petita empresa que importava productes de plàstic de l’Extrem Orient. Gràcies als enormes coneixements que havia adquirit com a peix que havia solcat els set mars, l’empresa va començar a prosperar i tot va acabar cotitzant a la borsa. Mentrestant la bruixa malvada, que estava tipa de tants anys de maldat, va decidir anar a trobar totes les persones a qui havia fet un encanteri, demanar-los perdó i tornar-los al seu estat originari. Un dia, va anar a veure el peix que havia convertit en home. La secretària del peix li va demanar que s’esperés fins que el seu cap hagués acabat una reunió via satèl•lit amb uns socis taiwanesos. En aquell moment de la seva vida, el peix gairebé no recordava que era un peix, i la seva empresa ja controlava mig món. La bruixa es va esperar unes quantes hores i, en veure que la reunió no acabava mai, es va enfilar a l’escombra i se’n va anar volant. El peix continuava prosperant i, en conseqüència, estava cada vegada més enfeinat, fins que un dia, quan ja era molt gran, va mirar per la finestra d’un de les desenes d’edificis que havia adquirit gràcies a un brillant acord immobiliari, i va veure el mar. I de sobte va recordar que era un peix. Un peix molt ric que controlava un bon grapat d’empreses subsidiàries que cotitzaven a les borses de tot el món, però un peix al capdavall. Un peix que feia anys que no tastava la sal del mar. Quan la professora va veure que l’Aviad havia deixat d’escriure li va llançar una mirada interrogativa. «No el sé acabar», va xiuxiuejar l’Aviad, en to de disculpa i en veu baixa per no molestar les dones grans que continuaven escrivint.
Té molta relació amb el súper relat que explica la mare peix Gemma ;)
Ostres, molt bo, m'ha encantat, no m'estranya que l'Aviad no sàpiga acabar el relat...em sembla que un bon bany, d'entrada, sí que farà. Gràcies, Sílvia, petonets!
EliminaI se sentirà com un peix a l'aigua ;) Que tinguis un bon dia, guapa!!
EliminaMai millor dit :) Igualment!
EliminaPeix o amfibi val la pena mentre hi som. I tant!
ResponEliminaSí que val la pena, encara que ens preguntem de tant en tant si val la pena... els humans som així, i potser els peixos i els amfibis també, qui ho sap! :)
EliminaOstres... Crec que estic fatal. Llegint els tres actes he fet la meva pròpia reflexió, la qual en els tres casos s'assemblava més a la clau interpretativa "normal" que no pas a la "siempre positifa"...
ResponEliminaEn resum: hauré de trencar més sostres i fer que això valgui la pena mentre sigui per aquí. ;)
Genial, Laia, si has fet la teva pròpia interpretació, em sembla que vas ben encarrilada.., la gràcia és trencar sostres sense estrellar-se sinó per evolucionar, fàcil, eh? Muacs.
ResponEliminaHola Gemma Sara.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies pels teus comentaris a Ambonsulls.
Joan
Hola Joan, gràcies, gràfiques, les teves :D
ResponElimina