dissabte, 24 de desembre del 2011

Tots contents en una festa (nadalenca)





Enmig de les felicitacions nadalences, he recordat la definició de la Sara de felicitat: "tots contents en una festa" i he pensat que encaixava amb aquestes dates.

Bé, no a totes les festes estem tots contents, ni totes les festes acaben bé (a la meva família tenim molt números perquè el meu pare i la meva germana acabin barallats, per exemple), i fins i tot no totes les festes són una festa... Per què, què fa d'una festa una festa?
- Personetes. Necessàries, fins i tot algun animal és benvingut. Em pregunto si també hi ha festes individuals. (Per cert, Brassens deia allò de "plus de quatre on est un bande de cons", però farem veure que no ho hem sentit). Es recomana que les personetes s'estimin entre elles o es tinguin carinyo.
- Menjar. No necessari si es tenen menys de 30 anys.
- Beguda. Necessària sempre. Alcohòlica, recomanable, i obligatòria si es tenen menys de 30 anys.
- Música. No necessària els dies dels mega àpats. Necessària en el canvi d'any. Necessària si és una festa individual.
- Regals. Obligatoris si hi ha personetes de menys de 10 anys.
- Ballaruca. Imprescindible en el canvi d'any. Recentment s'han vist ballaruques per Nadal i qui sap si  per Sant Esteve.
- Guarniments. Recomanables, però vigilant amb la deriva kitsch-hortera de certs motius nadalencs.
- Bon rotllo. Imprescindible. Però pot tenir els seus alts i baixos, atenció. En els moments baixos o de tensió s'aconsella que surti alguna veu (acostuma a ser sempre la mateixa) i digui "tinguem la festa en pau!". Inclou el subconjunt Petons i Abraçades.
I després d'aquesta anàlisi profunda (tinc les neurones que bullen), us volem desitjar unes

SÚPER MEGA BONES FESTES NADALENQUES!!!!!

A la Sara li agrada molt l'Amy Winehouse. Esperem que estigui fent una festassa allà on sigui, encara que sigui per poder plorar.
(Bé, no puc penjar "It's My Party" en versió Amy Winehouse... :-(). De fet, veig que no puc penjar cap cançó.

24 comentaris:

  1. sense alcohol no hi ha qui aguanti aquestes festes...

    ResponElimina
  2. :D, no et pregunto l'edat... potser hauria d'haver posat que per sota dels 90 és necessari.

    ResponElimina
  3. Quanta raó tenia Brassens: més de quatre és una banda de ximples! Perquè, a veure, qui posa la música en una festa anarquista? Cadascú la seva? No pot ser! D'aquí l'avantatge de les festes individuals... Tot i que un sol individu també pot ser molt ximple. De moment no penso anar a "rehab", o sigui que completament d'acord també amb pons007... Sóc del club a qui el Nadal el posa de mal rotllo, però, igualment... molt bones festes!

    ResponElimina
  4. Es necessita està una mica axispat (sigui d'alcochol o cafeina) per cel·lebrar el sopar de Nadal , o el dinar amb família.
    Jo he vist grans baralles al dia de nadal, però bé, al final tot a quedat en anécdota i com li explicava al LLuís Bosch, al 1989 no vaig cel·lebrar el Nadal.
    Però si que es té que fer, per les personetes que viuen amb nosaltres, s'ho mereixen.
    Bon Nadal a tu i la Sara i com diu la meva filla " a mi m'agraden les festes encara que no sapiga perquè"
    de molt petita sempre volia fer festes.

    ResponElimina
  5. Això del nadal ens obre moltes preguntes, i poques respostes. Jo enguany he decidit alliberar-me'n i no aniré a cap festa, ni tan sols faré una festa íntima. Serà tot un experiment i tota una experiència.
    Esperem que la Sara tardi molts anys en descobrir que les festes podrien no ser com les pensa ara.

    ResponElimina
  6. Gemma i Sara, gràcies per la festa. La música ens la pengem nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  7. Com sempre la Sara les encerta totes! i tu també...el que passa és que ja no bec alcohol....però no em falta ....m'embriago de vida i de riure! que passeu un bon nadal i que sigui ballant en la festa que vulgueu!

    ResponElimina
  8. Òscar, després de la primera festa superada, això ja va de baixada. Repeteix amb mi: per ser naladenca una festa no és menys festa... (no s'ha ni de cantar nadales, que això és un gran avenç del moviment laic universal). Així que bones festes!

    ResponElimina
  9. Aris, m'agrada la frase de la teva filla. De fet, m'agraden sobretot els finals de les festes, quan tot comença a ser una mica decadent. I un any no vaig fer el raïm, per anar a la contra, i vaig acabar bastant malament (però nomès aquella nit, crec).

    ResponElimina
  10. Lluís, se'm fa estranya la possibilitat d'esquivar les festes nadalenques, però puc entrendre els motius, si la festa no ha de ser una festa, més val deixar-ho córrer... Que et vagi molt bé, de tota manera.

    ResponElimina
  11. Allau, gràcies per venir. També està maca "Happy together" dels Turtles i un episodi d'"Els joves" on són quatre (ximples) en una festa i el Neil diu algo així com "perdona, haig de circulaar".

    ResponElimina
  12. Elfree, jo ja no bec quasi mai, tampoc (per prescripció mèdica) i de vegades sí que el trobo a faltar...
    Però embriagar-se de vida i de riure i de ballar és la clau. Bon nadal!

    ResponElimina
  13. Prenc nota de tot el que cal fer perquè les festes vagin sobre rodes. Com que vosaltres ja ho teniu clar, no dubto que passareu unes magnífiques festes. Que així sigui.

    ResponElimina
  14. Gemma, que tingueu un molt bon Nadal. Que tingueu una gran festa!!!

    :*

    ResponElimina
  15. Molt bones festes!!!! amb tots aquests ingredients segur que seran tot un èxit!

    ResponElimina
  16. Xexu, en realitat em sembla que l'ingredient bàsic per fer una festa és les ganes de fer-la. Que així sigui també per a tu!

    ResponElimina
  17. De moment la primera ho ha estat :), molt bones festes, rits!

    ResponElimina
  18. Molt bon anàlisi, i tant! Escolta, llavors si em trobo amb els meus amics, sense música, i per prendre unes cocacoles... en cap cas en podem dir "festa", no?? Hahaha... de fet... nosaltres tampoc ho consideraríem festa, realment. Seria "anar a prendre algu". I ja seria prou estrany que l'"algu" fos 0,0.

    Au, petons i Bones Festes i tal i qual!

    ResponElimina
  19. Yáiza! Ja et trobava a faltar, de fet em pensava que ja havies començat una festa amb les cançons de tots els temps de tots els nostres naixements... (idea per cap d'any?). Bones festasses!! ;).

    ResponElimina
  20. "Embriagar-se de viure, de riure i de ballar" M'encanta el programa!!!
    Que duri la festa mentres no ens la treguin amb l'excusa de l'AUSTERITAT...
    Que acabin de provar aquestes festes!

    ResponElimina
  21. Que tinguis unes bones festes també, Eduard! Combatrem l'austeritat amb alegria i consumisme sa! (calla, que els convergents potser són uns hippies camuflats que creuen en el decreixement per salvar el planeta...).

    ResponElimina
  22. M'agrada molt la definició de: tots contents en una festa!. Tal i com van les coses... la vida en general... ja és una bona festa, aleshores millor estar content! i si és escoltant l'Amy Winehouse encara millor, la beguda en qualsevol festa és necessària a totes les edats...aaa! respecte a les balleruques nosaltres ahir amb la meva neboda la Berta varem debutar fent un ball (música de Britney Spears, la va triar ella...una canço de nadal trobada a la xarxa)! Petons!!! i feliç any 2012!

    ResponElimina
  23. Marta, he incorporat la vostra innovació de fer ballaruques per Nadal, això és el que tenen les festes, que no se sap mai com acaben :-)!
    A mi també m'agrada tots contents en una festa, em sembla una bona definició de felicitat, encara que no l'única (també hi ha la felicitat més tranquil·la...).
    Felices les festes que vindran i l'any nou!!! Petons!!

    ResponElimina