diumenge, 22 de maig del 2011

La revolució comença en dilluns

-Sara, podem fer un món millor?
-Sí, però s'ha de fer el dilluns.

No sé per què li faig aquestes preguntes a la pobra criatura, però resulta que normalment l'encerta. El 15-M era diumenge, però les acampades van començar dilluns. Avui és diumenge, però demà hem d'anar a treballar, els que tenim feina. I  és pot fer la revolució des de la taula del despatx? Abans i després d'anar a la concentració, a la manifestació?

Se m'acut que d'alguna manera sí. Jo per exemple estic fent un informe sobre la indústria del videojoc, que mou milions. Doncs bé, resulta que he descobert que hi ha una sèrie de videojocs, els anomenats Serious Games, que estan en creixement i que tenen molt a dir en això de fer un món millor. I que m'agradaria destacar en l'informe. Tenen a veure amb l'educació i amb la salut, sobretot, i també de tipus més social-reivindicatiu:

Against all odds (ACNUR), que permet posar-se en la pell d'un refugiat.

Against All Odds (video game).jpg

Traces of hope (Creu Roja) on s'ha d'intentar reunir una mare i un fill separats per la guerra a Uganda.

[TracesOfHope.jpg]

He trobat alguns blogs sobre el tema:
http://elianealhadeff.blogspot.com/2008/09/new-arg-traces-of-hope-serious-games.html
(el seu lema és if you want to change the future, play it first!).

http://seriousgamesmarket.blogspot.com/2011/05/serious-play-conference-announces.html
On s'anucia la Serious Game Conference per aquest agost, amb atorgament de premis.

Bé en aquesta casa es juga sobretot a la NBA per PS3, i també de quan en quan a la Wii, però potser anirem introduint algun joc seriós d'aquests...

Una altra manera d'aconseguir un món millor des de la feina seria no ser tan dòcils amb els nostres caps quan, com els nens, es porten malament. Però això sí que és un Serious Game!


P.S. He tobat videojocs sobre negocis però no n'he trobat cap sobre "com carregar-se el món i sortir amb el trajo indemne". Es podria fer un inspirat en Inside Job (que encara no he vist, però tinc moltes ganes de veure). Ens veiem a l'Àgora!!

10 comentaris:

  1. Molt interessant el post! la teva filla és un oracle!

    ResponElimina
  2. No he sigut mai de videojocs jo, però em sembla molt bé que no tots els que es facin siguin d'aquells d'aniquilar contrincants estic Alicia Croft-Camacho. Tens raó, la revolució comença i acaba cada dia en les nostres accions, però especialment els dilluns. "Inside job" jo també tinc intenció de veure-la properament, he vist el trailer i sembla molt interessant.
    Ens veiem a l'Agora!

    ResponElimina
  3. Hola! Havia passat per aquí abans, però crec que no havia dit mai res... Jo mai he estat de videojocs, però estic contenta de saber que estan apareixent propostes amb cap i peus per la gent que hi vol jugar. Que no tots siguin de guerra, de curses de cotxes o d'esports. Que es pugui escollir una mica, o fins i tot que serveixin per treballar alguns valors, que mal no faria!
    Bé, seguiré per aquí! Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Bé, jo tampoc he sigut mai de videojocs. Si en el teu informe hi ha algun capítol d’estadística de moment ja veus per on va la cosa! (S’hauria de veure, però, quina és la tipologia de la mostra. En sembla que estem tots tallats pel mateix patró).

    Suposo que una manera ( la única?) de canviar les coses és “des de dins”. Tinc els meus dubtes.

    “Inside Job”: El Sistema dona un premi a un documental que va contra el Sistema? Més dubtes.

    Bé, estic una mica “revoltat”. Aquests dies jo també udolo a l’Àgora!
    Auuuuuuuuuu!!

    ResponElimina
  5. Tan de bó es podes canviar...
    ara, una reflexió, mentre els indignants segueixen acampants, els votants de l'anglada voten i escolleixen regidors...

    ResponElimina
  6. Elfreelang, gràcies, bon oracle està feta la meva filla, sobretot a l'hora de sopar! (en això, és igual que sigui dilluns com dissabte).

    ResponElimina
  7. Òscar, Sí, hi ha videojocs de molts tipus (alguns amb aplicacions mèdiques, per exemple), però sí que dominen els d'acció Croft-Camacho, sí, només cal comprar-se la revista Hobby Consolas...

    ResponElimina
  8. Hola Yáiza, benvinguda, em fa il·lusió que passis per aquí i t'hi quedis una mica. Bé, jo tampoc sóc gaire de videojocs (a més, quan hi jugo sóc bastant patata), però resulta que des de fa poc temps són oficialment indústria cultural (des que el congrés dels diputats així ho va aprovar fa un parell d'anys) i així l'estem començant a tractar... la veritat és que alguns tenen molt bona pinta, encara que no siguin serious games, com el thriller que va sortir fa poc, L.A. Noire.

    ResponElimina
  9. Llop, sí que estàs revoltat i descregut... Per què el sistema no pot fer una bona crítica del sistema, com Inside Job? (que encara no he vist, carai...). Tots estem dins el sistema i em sembla que només podem canviar les coses des de dins, fer que les pressions internes es puguin transformar en canvis, no ho sé, el món no el canviarem en quatre dies, però sí que pot anar calant aquesta idea que les coses tal com estan són insostenibles... Inside Job, el Hessel, l'Arcadi Oliveres, el Jordi Pigem (recomano el "Bona crisi") tots ajuden a crear aquesta vella-nova consciència que les coses han de canviar, haurien de canviar, vaja.

    ResponElimina
  10. Aris, el tema Plataforma és un motiu més per indignar-se. No sé com es poden contrarrestar els xenòfobs, segur que les acampades els rellisquen...

    ResponElimina