dissabte, 7 de maig del 2016

Joc ressenyil

El Sergi Monteagudo (Àtoms i lletres) està a punt de publicar el seu primer llibre de relats, amb els somnis com a fil conductor. S'ha empescat una manera divertida de promoure el llibre, a través d'un concurs: ell t'envia un dels seus contes, en fas una ressenya i pots guanyar un llibre, pas mal, no?

Aquí hi ha la meva ressenya, no sé si li faig justícia, però en fi, és el que m'ha sortit. Animeu-vos!

Somnis de color (negre)


Viatge al país de la democràcia parla dels somnis desperts d’un món millor que no és tan millor com semblava. El reality check es farà en uns grans magatzems en època nadalenca, el somni consumista, el somni dels nens. I un nen serà el desllorigador de la història, amb un final preciós. Però abans, en Sergi Monteagudo ens presentarà els seus personatges amb ironia, alhora amable i carregada de mala llet contra els prejudicis i el bonisme acrític. Però ni tan sols els dolents són molt dolents, són dolents sense voler-ho. Simplement, les coses no són tan bones com ens pensàvem. Els somnis destenyeixen.



13 comentaris:

  1. no se si la teva ressenya és fidel o no ja que encara no tenia coneixement del llibre .....així que és el seu primer llibre ¿ostres sana enveja ....

    ResponElimina
  2. Jo tampoc sé si és molt fidel, Elfree, segurament tu la faries diferent (ei, podríem fer la prova :).
    Enveja total!

    ResponElimina
  3. No he llegit el mini-relat, però aquesta ressenya em sembla feta amb molt d'estil, gairebé podria saber de què s'entén de que va el relat llegint-la...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Gràcies, M. Roser, a veure si hi ha sort i l'excel.lentíssim jurat del concurs pensa el mateix :D

    ResponElimina
  5. Sembla la ressenya d'una crítica literària d'algun diari.
    Professional.

    ResponElimina
  6. Caram, moltes gràcies, xavier, també hagués pogut dir "és un conte molt bo" :))

    ResponElimina
  7. Que et vagi molt bé al concurs, ja ens diràs si aconsegueixes el premi.
    Sort!

    ResponElimina
  8. El relat que m’ha tocat a mi també es una mica agredolç, també parla d’una utopia on en teoria es bona però no tan perfecte com pot semblar. Sembla que tots els relats del llibre apunten a ser de l’estil.

    ResponElimina
  9. Doncs sí que apunta a agredolç, el Sergi... tinc ganes de llegir la teva ressenya!

    ResponElimina
  10. En Sergi fa pinta d'escriptor molt reflexiu, penso que estarà bé que ens faci pensar en el possible futur que ens espera, al seu blog ja ho fa. Com ja li he dit a ell, jo penso que m'espero i que en faré una ressenya completa quan estigui a la venda i el pugui llegir.

    ResponElimina
  11. Reflexiu i irònic... és bona idea que en facis una ressenya completa, i tant, pinta molt bé.

    ResponElimina
  12. Una bona ressenya. Veritat o mentida es creíble, clara, senzilla, concreta. Apuntes detalls, però no expliques la història.
    Enhorabona,

    ResponElimina