dijous, 10 de setembre del 2015

Un lustre il·lusionat, esperem que no il·lús

Fa 5 anys no hagués anat a una manifestació independentista (si no fos per acompanyar a la meva amiga Lali, com vaig fer als 20 anys, a València!).

Fa 5 anys no hagués fet manualitats per anar a una manifestació (si no fos contra la guerra, com vaig fer contra la guerra d'Irak).

Fa 5 anys no hagués votat la CUP (si no fos... és que no sabia ni que existia! però igualment hagués votat Iniciativa, un CSQEP llavors inexistent).

El 10 de juliol de 2010 era a Calella de Palafrugell, discutint amb el Joan si baixàvem o no a la manifestació. Allà va començar el click mental que m'ha fet baixar a l'Ebre, pintar una fletxa de vermell i votar la CUP. En el camí, he vist amics que han fet el mateix o molt semblant. Altres, no. Em parlen de germanor, de convivència i de solidaritat. I jo responc que sí, que com diu el Baños ens volem separar de l'Estat espanyol, no del poble o pobles d'Espanya. I que jo vull ser solidària amb Extremadura, però potser també amb Burkina Fasso. En fi, deu ser que porto poc en això de la independència, però trobo que és difícil convèncer, i ja no ho intento. Igualment, aquest camí, vagi on vagi, el farem junts.





                                    Ets una crack, Patti Smith!

18 comentaris:

  1. Una il·lusió que creix amb els anys:
    la independència, la República Catalana, la solidaritat veritable entre pobles, sense enganys.

    ResponElimina
  2. Sí, xavier, a mi m'agradaria molt aconseguir la República Catalana, després ja ajudarem els espanyols a aconseguir la seva!

    ResponElimina
  3. com que segons TV1 serem quatre gats ja ens veurem allà, que tampoc es tant grossa la Meridiana...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres sols ja serem 6 gats :) A l'alçada de l'Hipercor, bona Diada!

      Elimina
  4. Fer un Estat nou avui en dia no és aixecar murs. Simplement és autogovernar-nos. Jo estic molt a favor que als espanyols els vagi bé. Però tenen com una mania de dir-nos sempre com hem de viure els catalans.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, però no tothom es vol autogovernar a banda de la resta de l'Estat, per ells és un trencament dolorós i hi ha un punt que no pots anar més enllà. Per tant, ens hem de comptar, avui festivament i el 27, numèricament. Bona diada, Sergi!

      Elimina
  5. Vinga home, a qui vols enganyar? Mira la foto de la Sara amb dos anys de la barra lateral, ja portava el punter de la Meridiana!!

    Bromes a part, el camí que tu has seguit potser és el més lògic, el més genuí de l'independentisme d'avui, el de l'evidència, el cansament, i el saber del cert ja que continuar amb España d'aquesta manera va totalment contra els nostres interessos, i no parlo només econòmics, naturalment. D'altres, com jo, però érem poquets, partim de la independència perquè sí. Però penso que ara gràcies a la diversitat de gent que se'ns ha apropat, ens hem carregat dels arguments que encara ens faltaven. I el que importa ara és que anem tots junts, partim d'on partim, però que sapiguem on anem. I em sembla que ho tenim més que clar. Que tinguis una bona Diada, neo-independentista, hehehe!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha! Un punter blanc, és veritat! Quina visió de futur, ja llavors apuntava maneres!

      Bé, diguéssim que ara l'independentisme, a més de més ampli, és més divers, el que s'ha de veure és si sumem majoria, que sembla que sí, encara que ajustada. En aquests dies que falten, m'agradaria que se sumés més gent de l'òrbita d'Iniciativa, sobretot tenint en compte que n'hi ha que són independentistes i que el seu vot es comptarà com a No, em temo.

      Bona Diada, indepe-de-tota-la-vida!!

      Elimina
  6. no crec que ens trobem avui ....serem com a mínim prop de mig milió els apuntats i altres centenars i centenars de persones voluntàries.....bon mirada la del Xexu ....el destí ja ho portava escrit ! via lliure molt bona diada!

    ResponElimina
  7. Elfree, acabo de baixar a comprar (amb la samarreta, eh) i he vist autocars, una paradeta... ja hi ha una mica d'ambientillu, a la Meridiana! Potser no ens veurem però ens "sentirem" heheh, bona diada!!

    ResponElimina
  8. Veig que has anat evolucionant i jo diria que per bé...Jo fa molts anys que n'estic convençuda, però tampoc m'agrada fer proselitisme, la gent que escolti i que observi , que escolti i que decideixi honradament...
    M'ha sorprès algun partit que no s'ha afegit al si...Els descendents del PSUC, si no vaig desencaminada...
    Que tinguis una bona Diada.

    ResponElimina
  9. M.Roser, entre els descendents del PSUC hi ha independentistes, però crec que aposten per un altre camí, que és el de l'acord amb l'Estat per fer un referèndum, cosa que veig molt difícil, tal com estan les coses i molt difícil de canviar-les.
    Ha sigut una Diada molt maca, segur que també per a tu!!

    ResponElimina
  10. Clar que si, la independència es una moda que mola :D

    ResponElimina
  11. Esperem que fem un país que moli, Pons!

    ResponElimina
  12. mmmm, aquest post l'hauria pogut signar jo! camins paral·lels. Enlloc de Calella posa-hi Begur, discutint que potser hauríem de ser-hi. I no, aquest divendres no vaig ser-hi, la família em reclamava temps a Núria, xò tot el meu entorn hi era, i un petit bocinet meu, també.
    I si, aquest cop, ben convençuda sé que votaré la CUP.
    Això si, tinc unes ganes de votar ja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tu i jo hem anat bastant paral·leles, eh? Això m'agrada, rita, em sento més acompanyada ;)

      Elimina
  13. Coincidim en l'inici del camí. En el camí ens trobarem...

    ResponElimina
  14. Esclar que sí, people have de power! Espero!

    ResponElimina