divendres, 4 de desembre del 2009

2 en 1

Sara: quin dia és avui?
Gemma: avui és dissabte.
Sara: no, avui és dissabte i diumenge!

Potser, seguint amb aquesta plasticitat mental de la Sara, podem concentrar de dilluns a divendres en un dia (una mica com el programa de TV3 Divendres) i estendre dissabte i diumenge als altres dies. Es podria trobar una manera "metafòrica" de fer-ho...

Dos aforismes nitxeans, de La gaia ciència:

Idees.- Les idees són les ombres dels nostres sentiments -sempre més fosques, més buides, més simples que aquests darrers.

La vida no és cap argument.- Ens hem arranjat un món en el qual podem viure, amb l'acceptació de cossos, línies, superfícies, causes i efectes, moviment i repòs, figura i contingut: sense aquests articles de fe, ningú no suportaria actualment de viure! Amb això, tanmateix, no constitueixen pas encara quelcom de demostrat. La vida no és cap argument. Sota les condicions de la vida podria haver-hi l'error.

5 comentaris:

  1. I l'altre post? On l'has amagat? Et feia vergonya? Tens censura? Què hi ha de dolent o íntim al consell d'un metge? Ha estat la pressió del lobby farmacèutic, no?

    ResponElimina
  2. Ejem, això em passa per tenir un lector fidel... sí, em temo que hi ha hagut autocensura per vergonya i ara tinc vergonya de la vergonya, o sigui que no hi ha remei ;)

    ResponElimina
  3. No et preocupis. Jo estic avergonyit d'haver fet el comentari.

    ResponElimina
  4. No sé molt bé quina relació hi ha entre la frase de la Sara i les de Nietzsche, crec que és alguna cosa així com que ens fem conceptes a mida per a la vida, que és fluïda i l'hem d'anar atrapant.

    ResponElimina