dilluns, 6 d’abril del 2015

El dilema de les tres ciutats

En aquesta família tenim un dilema, un gran dilema: som tres i tenim tres ciutats per anar de vacances. Com que som una democràcia (normalment), hem decidit decidir per votació. I atenció, les ciutats són ni més ni menys que Roma, Venècia i Florència. Ai!

I què se'ns ha acudit? que aquell programa normalment odiós anomenat Power Point ens doni un cop de mà. Hem de fer tres presentacions i defensar-les en una setmana. La Sara fa Roma, perquè diu que és més fàcil, però vol anar a Venècia, jo faig Venècia però potser tornaria a Florència, on no hi he estat des dels 16 anys, i el Joan fa Florència i no ha estat mai a Florència, però potser tornaria a Roma, o sigui, que ni amb el Power Point ens aclarim.

Però vull introduir una petita reflexió aquí: el domini del Power Point per part de la Sara ha estat espectacular, per l'habilitat i la rapidesa. És ben bé que la motivació és fonamental en això de l'aprenentatge. I jo crec que també he après més aquí que en el curs de Power Point avançat que he fet tres vegades. 

Molt bé, tant de bo tots els dilemes mundials fossin d'aquesta mena, som conscients que tenim sort, almenys en això. I si ens voleu ajudar a decidir, també us ho agrairem. Grazie!





32 comentaris:

  1. Venècia descartada....jo hi he anant un parell de vegades i està bé per una visita d'un parell de dies, però més no.
    Les altres dues no les conec però per el que he escoltat, em tiraria segur cap a Florència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Venècia i Florència m'agraden molt, el meu pla ocult és intentar una estratègia per anar a les dues, se è possibile! A Venècia hi vam anar al febrer, feia un fred que pelava però la boira li donava un nosequè misteriós... i Florència... em va encantar d'adolescent i crec que em tornaria a encantar. Grazie, Giovanni!

      Elimina
  2. Jo, sempre Roma, i preferiblement sense powerpoint.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roma.. també hi vaig anar d'adolescent, però em va impactar més Florència. Hi tinc bons records, també, sobretot dels gats i d'una discoteca amb un noi molt guapu hahaha. Crec que t'agradaria el power point que està fent la Sara, ben documentat (gràcies, Viquipèdia) i amb unes fotos molt xules. Apunto el teu vot, Allau!

      Elimina
  3. Jo no us puc ajudar perquè les tres em van agradar molt i no em faria res de tornar-hi... Encara que de moment no està previst. No sabria quina triar.

    Però amb aquestes tres ciutats teniu l'èxit assegurat. No himha cap tria dolenta, totes són bones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Carme, qualsevol de les tres és èxit assegurat, bellesa pura, espero que quan hi anem no faci molta calor, que mai hi he anat en ple estiu, però bé, ho superarem amb els gelats, també, baci.

      Elimina
  4. A totes tres hi hem estat. Com deia el poeta: Ni França, ni Espanya, Països Italians!
    Sense pretendre tenir vot, per mi aquesta és insuperable:

    http://xavierpujolguarro.blogspot.com.es/2012/10/venezia-con-te.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Preciós reportatge, xavier, em sembla que et robaré alguna foto per al meu súper power point amb súper poders. Països Italians, molt bo!!

      Elimina
  5. La trïa és difícil. He estat a les tres i les tres ciutats repetiria.
    Roma és entranyable, Venècia romàntica i bohèmia, i Florència senyorial.
    Sigui quin sigui el destí, el disfrutareu de valent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. fanal blau, jo també repetiria a qualsevol de les tres, la Sara no ha estat a cap i el Joan no ha estat a Florència, el que ens dóna com a resultat... no ho sé, ho decidirem demà passat, si tenim els power points a punt!

      Elimina
  6. Jo només he estat a Firenze. Hi vaig estar al maig i estava petada de turistes. Cues als museus com si fos Port Aventura, amb cartellets i tot que deien les hores que durava cada cua.

    A Roma i a Venècia no hi he estat. M'han dit que a Roma a l'agost fa una calor inhumana. Així que, si hi hagués d'anar jo, seria Venècia. Tot i que imagino que el tema turistes estarà igual o pitjor que a Firenze.

    Per cert, vaig estar uns anys de profe, fent cursos de PowerPoint a empreses i a funcionaris. Ves que no t'hagués fet un curs d'aquests avançats ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahh, ets tu el malvat profe de PowerPoint!! hahaha! Va, que m'estic reconciliant amb l'enginy!
      Així que Florència s'assembla a Port Aventura, i al mes de maig! ostres, fa una mica de por, sempre et pots escapar a Siena, a aquella plaça enooorme i tan maca! Jo realment em vaig enamorar de Firenze als 16 anys, potser tinc una imatge idílica que ara es pot malbaratar una mica, però bé, segur que val la pena el risc.

      Elimina
  7. Jo soc partidari a anar a un lloc nou abans de repetir-ne un on ja hi he estat.

    Dit això, passo a analitzar cada opció:

    Venècia:
    Pros: Gràcies als canals és diferent a qualsevol ciutat, s'hi ha d'anar un cop a la vida.
    Contres: Tampoc hi ha massa a veure, amb un parell de dies ja ho tens fet.

    Florència:
    Pros: És bonica.
    Contres: Tot està molt recollit en el centre, per tan tampoc calen gaires dies per veure-ho tot a excepció que et vulguis passar moltes hores als museus d'art.

    Roma:
    Pros: Es la més gran i completa. Molta cosa interessant a veure.
    Contres: El transit? xD

    Crec que està clara la meva tria si hagués de tornar a alguna de les ciutats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tornaries a Roma. I no et fa falta el power point de la Sara! A mi sí que m'agrada tornar a una ciutat on he estat (llavors tu no repeteixes mai?), aquella sensació de retrobament i de novetat a la vegada... és molt xula. Però ei, no m'importaria anar a Nàpols o a Sicília, per exemple, on no he estat mai, però no compliquem la cosa...! Gràcies!

      Elimina
  8. com que no hi tinc ni veu ni vot en la tria (per desconeixement de tots els països italians, i descomptant una nòvia torinesa) m'inclino pel concepte de democràcia familiar... com a tema.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, Anònim, el concepte de democràcia familiar no sé si és contradictori en els termes, però intentem que sigui la manera bàsica de funcionar, que s'hi aproximi, vaja, perquè mai ho pot ser del tot quan hi ha pares i fills.... records a la nòvia torinesa!

      Elimina
  9. La veritat és que sou una família molt curiosa. Però si coses d'aquestes no fomenten la cohesió, no sé què ho farà.

    Jo ja t'ho vaig dir a la resposta del comentari a ca meva, no veig per què no podeu triar les tres opcions. Carretera i manta, i una estona a cada lloc. No sé si repartir el temps us pot fer quedar amb les ganes de més en algun dels tres llocs, però no es podrà dir que no els haureu vist. Encara que no sé si la Sara tolera bé les hores de carretera, això és una cosa a tenir en compte quan vas amb canalla, cosa que de moment no pateixo jo. El viatge de l'estiu pinta que serà de voltar força, però de moment em va bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, XeXu, fomentar la cohesió o passar-ho bé, es pot dir de les dues maneres :)

      Les tres opcions és una mica difícil perquè el Joan no vol agafar cotxe, però és veritat que també hi ha el tren... Potser dues opcions, no sé, de moment és divertit planificar, ja tinc ganes de saber els dies que podem marxar.

      Que bé que pinti bé el teu estiu, aquest ja no s'escapa!

      Elimina
  10. Només conec Roma, no puc comparar. Però em sembla genial el mètode que heu utilitzat per elegir les vacances.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això passa quan no ho tens molt molt clar, llavors busques maneres de veure-ho més clar... abraçada romana, Loreto.

      Elimina
  11. les tres ciutats són precioses .....no sabria que dir-te encara menys mal que totes són a Itàlia! dona la solució seria repartir l'estada entre les tres o estar-se a Roma i fer escapades a Venècia i a Florència ....ui si fa no fa el que us havia dit el XeXu ...per cert la teva filla sara una crack ! me l'hauràs de deixar un parell de dies pe r fer uns powers points pels meus alumnes ha ha ha.....trobo genial la manera de fer-ho quina família més divertida i original que formeu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat que són precioses les tres, a veure com ens ho muntem.

      És allò que deia de la motivació, no vegis com anava la Sara de la Viqui al Power Point, que si faig efectes a les diapositives, que les tombo que les giro, que em gravo la presentació.. fa molt riure :) Ara, la de Florència l'haurem de fer nosaltres dues, perquè no em veig el Joan destrossat de treballar i barallant-se amb el programa aquest...! (però som una família molt normaleta, eh!)
      Petonets, Elfree,

      Elimina
  12. En un recompte ràpid, anem:

    Venècia: 2
    Romà: 2
    Florència: 1
    Totes tres: 3

    Veramente difficile! grazie ragazzi e ragazze!!

    ResponElimina
  13. Amb això del Power Point certifico fil per randa el que dius respecte l'aprenentatge dels nens, si la motivació és bona. A casa, amb el meu fill Aran, ens ha passat el mateix aquesta setmana. Havia d'explicar el primer dia de classe cada dia de les seves vacances utilitzant el powerpoint i realment va ser sorprenent l'interès amb què s'hi va posar i l'habilitat que va demostrar.

    Pel que fa a les vacances, entenent que et refereixes a les d'estiu, com que no us poseu d'acord sempre podeu fer un canvi radical. Jo aparcaria Itàlia per una època més fresqueta i tiraria cap al nord, cap a Escandinàvia, per exemple... però si vols sol baixaria cap a La Palma... ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ignasi, si tu, o millor l'Aran, feu un Power Point de Copenhaguen, Estocolm i Oslo, potser fem un pensament... no, no, em sembla que dels Països Italians ja no ens mouen aquest estiu :)

      Això de l'aprenentatge em fa pensar en l'educació per projectes, una mica més flexible i multidimensional que l'educació tradicional. Almenys es pot anar combinant, no?

      Elimina
  14. Difícil decisió...
    Visitar els tres llocs potser és excessiu, però a un parell penso que si que hi podríeu anar.
    No em sorprèn que la Sara sigui un crack fent power points, amb lo eixerida que és!

    ResponElimina
  15. Glo, sí que és eixerida, la mossa...
    2 ciutats, apuntada estàs! :)

    ResponElimina
  16. Eeeoo!!! Després d'una votació al més alt nivell adrenalínic, l'opció guanyadora ha estat:

    FLORÈNCIA I VENÈCIA!!!

    Ara em toca a mi presentar un pla de viabilitat, ehem!! Mira que encara anirem a l'expo de l'Albert Serra a la Biennale (tot i que si ho poso a votació, perdré, sóc capaç de votar en contra...).

    Baci!!!

    ResponElimina
  17. Ara, el power point més xulo, el de Roma, ecco.

    ResponElimina
  18. I al final....... quina ha estat l'escollida? De les tres, només he estat a Roma, dos cops. De fet, qualsevol ciutat italiana és ben bonica, per tant, sigui quina sigui, segur que reviureu o viureu per primer cop moments molt màgics.

    ResponElimina
  19. Al final... Firenze i Venezia! Són encantadores les dues... Baci!

    ResponElimina
  20. Al final... Firenze i Venezia! Són encantadores les dues... Baci!

    ResponElimina